Курсот - обуката

Курсот – обуката има за цел , стручно да ги оспособи кандидатите за дејноста козметичар ( нега на лице и тело) 
Програмата опфаќа :
– Практична и теоретски настава со стручно лице  – дејност козметичар
– Организација во простор,опрема и работа во козметички салон;
– Третмани за тело (апарати и препарати ,лимфна дренажа);
– Козметичка масажа  на лице и тело;
– Третмани на лице(  нега и проблематика);
– Ладна и топла депилација;
– Нега на дланки ( маникир и траен лак);
– Нега на стапала( естетски педикир  болести на ноктите);
– Комуникациски вештини.
Полагање и теоретска настава со медицинско лице- доктор дерматолог
Обуката трае до четири месеци, со вкупен број на  задолжителни часови 180. Опфаќа групна ( 4-8) и индивидуална настава ( 1-3) која е со помал број на часови. 
 
Практикантите стекнуваат единствен признат сертификат  по верификувана програма  од МОН .

Вредносен ваучер

Бидете посебни и несекојдневни. Одберете една од нашите поединечни услуги или пакет и подарете го на некој ваш сакан или близок!

Контактирајте не

Поврзете се со нас и на социјалните мрежи